3 de juliol de 2012

Descarregar pdf
 

Inaugurat el Magical Media
 
. L'equipament compta amb 7 platós, estudis de so i de producció a més d'espais de lloguer per a empreses
audio
Magical Universitat de Lleida UdL.
[+] AMPLIAR IMATGELes autoritats a la sala de postproducció d'àudio Dolby 7.1. / FOTO: UdL
baixcorva
Amb una superfície de prop de 7.500 metres quadrats, avui el secretari d'Estat i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, acompanyat pel president del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, Roberto Fernández, han inaugurat el Magical Media.

Calvo-Sotelo ha destacat la importància de les instal·lacions "com a pol d'atracció d'empreses privades" mentre que el rector de la UdL ha dit que "Lleida no perdrà la revolució tecnològica gràcies al Parc". Durant l'acte inaugural, tots dos han destacat l'oportunitat que representa el nou equipament per al sector de l'audiovisual.

El Magical Media compta amb 7 platós, estudis de so i de producció i sales de formació, a més d'un espai destinat al lloguer per a empreses audiovisuals. Els equipaments permeten realitzar des de produccions de vídeo industrial fins a cinema digital amb càmeres que són del mateix tipus que les que s'utilitzaran als Jocs Olímpics de Londres 2012.
 
Els equipaments permeten realitzar des de produccions de vídeo industrial fins a cinema digital amb càmeres que són del mateix tipus que les que s'utilitzaran als Jocs Olímpics de Londres 2012
Entre les sales de postproducció, hi ha la Mistika, que compta amb la instal·lació d'un sistema de muntatge que permet fer productes audiovisuals en 3D. En el cas de l'àudio, també s'ha aconseguit un espai certificat amb la tecnologia Dolby 7.1. El plató més gran, de 600 metres quadrats, és de nova construcció i s'ubica entre els dos antics quarters militars que s'han rehabilitat.
 
L'edifici on s'ubica el centre de producció audiovisual, l'antic teatre i edifici T d'Infanteria, destaca pel seu amb una gran estructura tèxtil que serveix per aïllar el conjunt de la radiació solar. L'obra ha anat a càrrec dels estudis d'arquitectura Pich-Aguilera i Puigdemasa i de la enginyeria Pamias.