Estudi sobre sexting en menors catalans

Carregant el reproductor...

L’equip de la UdL ha realitzat enquestes a un total de 489 estudiants dels darrers cursos d’ESO i de Batxillerat de cinc centres educatius de les comarques de Ponent durant el 2015. Els resultats revelen que la prevalença vital d’intervenció dels adolescents en conductes de sexting arriba al 33,5% de mitjana.

La recerca també assenyala que les conductes de recepció d’imatges són les més habituals, per bé que el reenviament o la difusió, així com la seua producció estan al voltant del 8%. Les investigadores constaten que aquestes conductes tenen un escàs grau d’afectació en els menors implicats, si més no en els supòsits de sexting consensual.

Les investigadores de la UdL creuen que els resultats de la recerca, a banda de permetre conèixer sobre una base científica l’abast i les característiques d’aquestes conductes, “poden contribuir al disseny d’estratègies de tipus educatiu per prevenir la victimització en aquests àmbits”.

Sexting: un terç dels adolescents rep imatges sexuals de menors al telèfon

Un terç dels menors catalans d’entre 14 i 18 anys rebria imatges de menors nus o semi-nus al seu telèfon mòbil, dins d’una pràctica que es coneix com a sexting, és a dir, l’enviament de fotografies o vídeos produïts pel propi remitent o el reenviament de continguts elaborats per altres. Així ho assenyala un estudi elaborat per un equip d’investigadores del grup de recerca consolidat en sistema de justícia penal de la Universitat de Lleida (UdL) i coordinat per la professora de Dret penal de la UdL, Carolina Villacampa.

Es tracta d’una recerca pionera a nivell de l’Estat espanyol, ja que “tot i que s’havien fet estudis d’ampli espectre sobre conductes arriscades de menors en entorns online, fins ara no se n’havia fet un d’específic amb una mostra àmplia que mesurés el grau d’implicació dels adolescents en conductes de sexting i grooming”, segons Villacampa.

Estudi sobre sexting en menors catalans