Exposició U: per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Teatre Coliseum de Corbins
Inici:
Finalització:

 

Inici de l'exposició U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida, que es podrà veure els dies 8, 9, 15 i 16 de juny. Els dissabtes 8 i 15 de juny de 18 a 21h i els diumenges 9 i 16 d'11 a 14h

L'1 d'octubre de 2017, 157.501 persones de la demarcació de Lleida, 34.033 a Lleida ciutat, van votar en el referèndum d'autodeterminació convocat pel Parlament de Catalunya i suspès pel Tribunal Constitucional. La jornada va començar de matinada i no va acabar fins entrada la nit. Il·lusió, alegria, companyonia, però també dolor, indignació i violència. Un total de 34 dones i 89 homes van ser atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques i el personal sanitari dels centres d'atenció primària a la regió sanitària de Lleida a causa de les càrregues de Policia Nacional i Guàrdia Civil, va informar el Departament de Salut. Un d'ells, de 70 anys, es va convertir en un dels 7 ferits greus a Catalunya. Va passar 15 dies ingressat a la Vall d'Hebron per l'infart agut de miocardi que va patir.

Aquell dia, sens dubte històric, va ser documentat amb milers d'instantànies, tan de ciutadans com de fotògrafs professionals. L'exposició U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida presenta en gran format algunes de les imatges més emblemàtiques de l'1 d'octubre de l'any passat a casa nostra. Més enllà d'opinions polítiques, aquesta exposició col·lectiva vol posar de manifest, no només la realitat que recullen les instantànies, sinó els sentiments que com milers de persones, van experimentar les 14 fotògrafes i fotògrafs durant aquella jornada.

En total, són 28 imatges obra de Tony Alcántara (La Mañana), Lleonard Deshams (Segre), Itmar Fabregat (Segre), Amado Forrolla (Segre), Ramon Gabriel (El Periódico de Catalunya), Núria Garcia (La Mañana), Selena Garcia (La Mañana), Santi Iglesias (Ara), Llorenç Melgosa, Jordi V. Pou, Toni Prim, Adrià Ropero (Agència EFE), Lidia Sabaté (La Mañana) i Herminia Sirvent. Es podran veure fins al 31 de gener de 2019 als passadissos del Claustre de l'edifici del Rectorat.

EXPO_U_corbins