Exposició: Capri. Per morir-se de riure: l'humor en la llengua

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Biblioteca del Centre de Cultures de Cappont
Web:
Biblioguia de l'exposició
Inici:
Finalització:

 

Exposició de discos i revistes: Capri. Per morir-se de riure: l'humor en la llengua, que es podrà visitar fins el 30 d'abril.

Capri. Per morir-se de riure: l'humor en la llengua, és el títol de l'exposició que la Biblioteca de Cappont, en col·laboració amb Edicions i Publicacions de la UdL, dedica a un dels homes que més han fet riure Catalunya, Joan Camprubí Alemany (Barcelona 1917-2000), conegut com a Joan Capri.
 
L'exposició s'ha bastit a partir d'un discurs al voltant dels monòlegs d'en Capri i l'humor a la llengua. Inclou una trentena de llibres sobre humor gràfic, el sentit de l'humor, l'humor en la literatura; portades de revistes satíriques de la segona república i de la monarquia d'Alfons XIII (El be negre, L'Esquella de la Torratxa, La Campana de Gràcia, Politocràcia); exemplars de les lleidatanes L'Òstia, Lo senyor Taset, Mortalla, etc. del Fons Romà Sòl-Carme Torres de la UdL; així com retalls de premsa, llibres dedicats a Joan Capri i imatges del l'humorista.
 
La mostra es completa amb una quarantena de vinils dels seus monòlegs, enregistrats entre 1961 i 1977, que s'acompanyen amb extractes en paper dels més coneguts.
 
Tot i que Joan Capri va fer teatre i televisió -una de les seues actuacions de més èxit a la petita pantalla va ser El doctor Caparrós-, el record més viu que moltes generacions en tenen prové dels discos de monòlegs. Amb una ironia amable però incisiva, Capri, va aconseguí caricaturitzar el català urbà mitjà de la dècada dels seixanta i setanta.

 

expocapriUdL