Descarregar pdf
Jazz a la UdL / René Marie Quartet
baixcorva
Jazz a la UdL / René Marie Quartet
22 de març de 2012 / Sala d'Actes del Rectorat

Tant la tècnica com l'actitut escènica de René Marie serveixen per definir-la com una cantant que incorpora elements de modernitat a la tradició. El seu treball és una continuació i actualització del llegat de les grans dames del jazz, cantants per les quals ella sent respecte i a les que rendeix homenatge amb el seu art.

La vocalista René Marie s'autodefineix com una cantant, compositora i artista a qui li agrada assumir riscos musicals. La seva carrera en el món del jazz comença el 1998 quan apareix en el mercat el disc “Renaissance”. Aquest treball li serveix de plataforma de llançament i aviat signa contracte amb el prestigiós segell Maxjazz, companyia amb qui René gravarà un primer treball titulat “How Can I Keep From Singing”, on la descobrim fent noves versions de vells temes i situant aquests títols clàssics en una nova dimensió musical i interpretativa. En aquest moment la crítica comença a valorar-la i la considera cridada a ser una gran dama del jazz vocal equiparable als noms històrics del passat. La seva producció discogràfica per a Maxjazz ha obtingut les millors ressenyes en la premsa especialitzada i actualment René és un dels talents inqüestionables de la nova escena del jazz vocal nord-americà.

René Marie, veu
Kevin Bales, piano
Kevin Hamilton, contrabaix
Quentin Baxter, bateria
Les seves interpretacions en directe han estat descrites como a transformacions musicals. La seva actitud escènica captiva a audiències internacionals convertint cada cançó interpretada en una experiència intensa i única. El seu concepte del jazz vocal, el seu domini de la tècnica i una expressió desbordant la converteixen en una artista consolidada que de segur ens donarà agradables sorpreses en el futur.

“Vertigo”, editat pel segell Maxjazz, fou l'avantsala del seu actual èxit internacional. Els seus recents treballs “Serenade Renégade” i “Voice Of My Beautiful Country” han estat aclamats per la crítica. Avui, els escenaris internacionals reclamen la presència d'aquesta veu emergent per a presentar en directe la seva intensa i especial concepció del jazz vocal.
 



[+] http://renemarie.com
 

   Darrera modificació: