García Carsí: "Amb Pocoyó volia fer un Chaplin per a nens"

El guionista i director David Trueba clausura aquest dijous la Setmana de la Comunicació

Descarregar pdf
setmana comunicació pocoyo
García Carsí, al photocall de la Setmana Foto: Setmanacom - UdL

"Quan vaig crear Pocoyó el meu objectiu era fer un Charles Chaplin per a nens; una sèrie molt visual, com el cine mut, els dibuixos clàssics de la Warner o la Pantera Rosa." Així ho ha explicat el creador de la sèrie d'animació infantil i guionista, Guillermo García Carsí, a la 14a Setmana de la Comunicació de la UdL. El fons blanc en el qual transcorren les històries també té a veure amb això; "la imatge és senzilla i neta, i facilita la lectura visual", ha explicat.

Per a García, un altre dels secrets del seu èxit es troba en el contrast entre els personatges principals: el nen Pocoyó, que representa l'irracional i el caos, i l'ànec Pato, que seria l'ordre i la racionalitat. La dualitat entre els protagonistes apel·la a l'arquetip de la parella còmica tradicional. "D'allà naixen els conflictes i les històries", ha assegurat.

La Setmana de la Comunicació es tanca aquest dijous amb la ponència Trinxeres: les cicatrius de la guerra, a càrrec dels periodistes de la sèrie documental de TV3 Eloi Vila i Marc Juan.  El director, escriptor i guionista David Trueba clourà la jornada amb la conferència La Preverdad y sus Alrededores.


Text: Equip de premsa de la Setmana (alumnat del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals) / Oficina de Premsa UdL