En marxa la nova càtedra universitat-empresa de malherbologia

Finançada per la multinacional Corteva Agrisciences

Descarregar pdf
Cátedra Corteva Malherbología
El conveni s'ha signat a les instal·lacions de l'empresa a Sevilla / FOTO: Corteva
El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, i el president de Corteva Agriscience per a Espanya i Portugal, Manuel Melgarejo, han signat el conveni per posar en marxa la nova càtedra universitat-empresa de Malherbologia, que el consell de govern de la UdL va aprovar al juliol de 2019. A l'acte, que ha tingut lloc  al Centre Tecnològic d'Investigació de la Rinconada, a Sevilla, també han participat el catedràtic de Botànica agrícola i malherbologia de l'ETSEA, Jordi Recasens, que dirigeix aquesta càtedra, i la responsable dels productes herbicides de Corteva Agriscience, Carmen García.
 
La creació de la càtedra és fruit de la col·laboració que des de fa més de sis anys mantenen el grup de de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la UdL amb les filials de les multinacionals químiques nord-americanes Dow i DuPont que es van fusionar per crear Corteva Agrisciences (DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection i Dow AgroSciences). La col·laboració entre ambdós s'ha concretat fins ara en convenis de desenvolupament d'estratègies per al maneig integrat de males herbes resistents a herbicides, assajos de productes fitosanitaris, esponsorització de cursos de formació i publicació d'articles científics realitzats conjuntament per investigadors de la UdL i personal de la macroempresa.
 
Entre les accions que preveu tirar endavant la càtedra hi ha un premi per a treballs de fi de grau (TFG), màster (TFM) o tesis doctorals sobre malherbologia, l'impuls de doctorats industrials i de pràctiques de grau i màster amb Corteva Agrisciences, una jornada anual de transferència al sector sobre els resultats de les recerques en aquest camp, el cofinançament d'un contracte postdoctoral o predoctoral en malherbologia, així com beques per a estudiantat de grau o màster per a realitzar TFG i TFM en aquest àmbit i l'organització de cursos per a personal de l'empresa agrícola nord-americana, una de les més importants al món en la producció i venda de llavors (varietats convencionals i transgèniques), a més de fungicides, herbicides i insecticides.

El rector de la UdL ha ressaltat la importància que representa per al món acadèmic la possibilitat de dur a terme activitats de transferència de coneixement, un fet que cada vegada és més necessari tant per a la universitat com per a les empreses. "La que es proposa des de la càtedra Corteva de Malherbologia neix a partir de la intensa activitat de recerca del grup de malherbologia de la nostra Universitat i anima a dur a terme les activitats oportunes per fomentar aquesta especialitat", ha destacat Puy.

Per la seua banda, Melgarejo ha assenyalat que "aquest acord amb la Universitat de Lleida és una gran oportunitat per posar en valor la importància de la innovació i la investigació de el sector públic en l'empresa privada". Mentre, Recasens ha defensat que aquest acord "donarà un important suport a la projecció d'aquesta especialitat científica donada la seua transcendència agronòmica".
 
 
Text: Comunicació Corteva / Premsa UdL