Descarregar pdf

APRENENTATGE I SERVEI

L'aprenentatge servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. Així, permet a l’estudiantat formar-se en competències, habilitats, valors o coneixements tot treballant sobre les necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de generar-hi un impacte positiu.

La Universitat en el seu afany de fer transferència de coneixement incorpora al Centre de Documentació i Coooperació en Solidaritat l'alumnat de l'Institut Gili i Gaya per tal de treballar plegats en aquesta iniciativa que promou el Departament d'Educació.
 
Durant el curs 2017/2018, 5 alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida han participat de les activitats que s’emmarquen dins d'aquest projecte. La proposta d’aquest any ha girat entorn el treball de les desigualtats per acabar generant una repercussió en el seu grup classe. Així, mitjançant les diferents sessions (un total de 10 hores), l’alumnat ha reflexionat sobre les oportunitats de les quals ha gaudit al llarg de la seva vida, per tal de crear una dinàmica de reflexió final. Els 5 grans temes sobre els quals ha tractat aquesta reflexió han estat la raça, el gènere, la classe, la diversitat funcional i la pressió estètica. A través de la recopilació d’informació, una visita al menjador social de Lleida i la reflexió crítica, s’ha preparat i dut a terme una activitat que ha fet que l’alumnat de 4rt d’ESO de l’institut reflexionés sobre aquestes desigualtats, generant així aquest impacte social que persegueix l’APS.
 

   Darrera modificació: